De Gouwaert is in 2008 in Finland en is 9 meter lang. Het schip is in staat tot snelheden van 70 km/u onder bijna alle weersomstandigheden.

Doordat De Gouwaert relatief klein is, is het mogelijk om deze snelheden te bereiken een relatief kleine voortstuwing. De hoofdmotor voldoet uiteraard qua emissie/uitstoot aan de meest recente richtlijnen. Omdat er met het schip veel gevaren wordt in een Natuurgebied, wordt er om de emissie verder te beperken (waar mogelijk) op HVO / Biobrandstof gevaren. 

De Gouwaert is voorzien van alle mogelijke moderen navigatie – en veiligheidsmiddelen.

Het ontwerp van het schip is extreem zeewaardig; de werf Botnia Marin noemt de Targa zelf ‘ the 4×4 of the sea’ . Het type schip zoals de Gouwaert is oorspronkelijk bedoeld voor het vervoer van personen tussen de eilanden van de Finse Archipel, een vaargebied dat qua omstandigheden goed te vergelijken is met het Haringvliet / Hollands diep. Tijdens de ontwikkeling is er rekening mee gehouden dat er dag en nacht/weer of geen weer gevaren moest worden, wat het schip de perfecte basis maakt voor het veilig en comfortabel vervoeren van gasten. 

Het schip is voorzien van 6 zitplaatsen binnen en nog eens 4 extra buiten. Alle passagiers hebben een goed uitzicht naar buiten en door de goede plaatsing van de zitplaatsen kan men ook comfortabel een langere afstanden varen . Aangezien de opbouw gesloten is, is dit mogelijk voor zowel jong als oud. Hard varen is natuurlijk leuk en spannend, maar bij een schip zoals De Gouwaert ligt de nadruk vooral op het uitzicht en op het comfort van het vervoer.

Het schip is uiteraard van alle gemakken voorzien. Naast een droge, verwarmde cabine met comfortabele zitplaatsen is er ook een WC en is er buiten voldoende ruimte om eventueel een frisse neus te halen. 

Uiteraard is er voldoende catering aanwezig. Aan boord is er thee & koffen en zijn er gekoelde frisdranken te verkrijgen.  Indien gewenst is er plaats en gelegenheid om binnen of buiten iets te eten. 

Technische specificaties 

 • Werf : Botnia Marin OY AB, Malax Finland
 • Type : Targa 27.1
 • Bouwjaar : 2008 (volledige revisie 2020)
 • Lengte over alles 8.90 meter
 • Breedte 3,10 meter
 • Diepgang 1,10 meter
 • Motor : Volvo Penta D6 330 met DPH drive / duoprop
 • Kruissnelheid 22-25 knopen (ongeveer 40-45km/u)

Passagiers capaciteit

 • Maximale capaciteit : 8 – 9 passagiers
 • Capaciteit tijdens tochten binnenwater : 6-7 passagiers
 • Capaciteit tijdens tochten op zee : 5-6 passagiers

Mileu

De Gouwaert / www.haringvlietsafari.nl vaart alleen snel waar dit kan en mag! Wij hopen dat door de kleinschaligheid de impact op het natuurgebied minimaal is. De Gouwaert vaart op biodiesel om de CO2 footprint zo klein mogelijk te houden.

Veiligheid en verzekering 

De Gouwaert / www.haringvlietsafari.nl doet zijn uiterste best u een veilige & comfortabele vaarervaring te bieden. Daarvoor is het schip uitgerust met de meest moderne Navigatie- en Veiligheids systemen die er op dit moment op de markt te krijgen zijn en uiteraard is het schip is voldoende verzekerd. Voor meer details verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.